Subsidie

Subsidies voor duurzame maatregelen

Nederland moet in 2020 voldoen aan verscherpte regelgeving. Zo moet het energieverbruik en de CO2-uitstoot omlaag. Diverse plaatsen, gemeenten en provincies stimuleren met subsidie duurzame maatregelen, zoals isolatie. Zo heeft de provincie Gelderland een subsidie van 2,9 miljoen toegekend aan woningisolatie voor bestaande woningen. Als u wilt weten voor welke subsidiepotjes u in aanmerking komt, kijk dan op www.energiesubsidiewijzer.nl.

Verlaagd btw-tarief en btw terugvragen

Naast de aantrekkelijke subsidies, geldt een btw-verlaging voor isolatiewerkzaamheden en kunt u de btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen. Meer informatie hierover vindt u op www.belastingdienst.nl. Als u uw kosten wil spreiden over meerdere jaren kunt u gebruik maken van de Energiebespaarlening.

Hulp bij subsidieaanvraag

U kunt de subsidieaanvraag indienen bij de betreffende gemeente of provincie. Om de drempel zo laag mogelijk te houden, is de offerte van Dutherma de basis voor de subsidieaanvraag. Bovendien helpen wij waar nodig met het indienen van de aanvraag.