Isolatiemateriaal

Isolatiemateriaal: Pur

Het isolatiemateriaal Pur (polyurethaan)schuim wordt veel gebruikt voor de isolatie van vloeren.  Het zorgt ervoor dat de vloer vochtdicht en luchtdicht wordt afgesloten. Pur heeft de hoogste isolerende waarde, is vrijwel ongevoelig voor vocht en is waterafstotend. Balken en vloeren blijven droog. Pur voorkomt schimmelvorming en rot en werkt damp remmend (muffe lucht kan niet meer omhoog). Pur isoleert naadloos, hierdoor wordt tocht en vocht voorkomen. Het neemt weinig ruimte in en blijft goed zitten door de sterke hechting.

Isolatiemateriaal: folie

De compacte en sterke isolatiefolie heeft een hoge isolatiewaarde en is geschikt voor zowel houten als betonvloeren. De isolatiefolie bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie. Deze weerkaatsen de kou vanuit de kruipruimte. Luchtkussens houden de verschillende lagen aluminiumfolie op afstand. De stilstaande lucht zorgt voor een uitstekende isolatie. Het reflecterend vermogen in combinatie met de stilstaande lucht zorgt voor een optimale vloerisolatie.

Isoleren met parels

Als u een vochtige kruipruimte heeft, kunt u deze isoleren met isolatieparels. Ze worden op de bodem van de kruipruimte gestort. Het is een goede oplossing voor kruipruimtes waar water in staat. De isolatieparels blijven als een laag drijven en houden de vochtisolatie in stand. De parels van piepschuim bevatten stilstaande lucht. Daardoor hebben zij een hoge isolatiewaarde. De isolatieparels zijn bestand tegen schimmel en rot  en eenvoudig aan de kant te schuiven als u de kruipruimte in wilt. Deze vorm van isolatie is ook toe te passen bij lage kruipruimtes.

Isoleren met schelpen

Zoekt u naar een milieuvriendelijke manier om uw vochtige kruipruimte te isoleren? Dan raden wij u aan om voor schelpen te kiezen. Hierdoor ontstaat een schoon en zuiver isolatiepakket dat voor 75% uit stilstaande lucht bestaat. Door het aanbrengen van een laag schelpen, die stilstaande lucht bevatten, brengt u een scheiding aan tussen de vochtige bodem en lucht boven de schelpenlaag. Dit neemt uw vochtproblemen, zoals kou en ongedierte, weg. De schelpen van kalk onderscheiden zich als natuurproduct door hun duurzaamheid. Ze zijn bestand tegen schimmel en rot en geschikt voor onder elk type vloer. Bovendien zijn ze onkwetsbaar en goedkoop in aanschaf.

De beste keuze voor u?

Wilt u de vloeren van uw woning isoleren? Wij adviseren u graag over de verschillende materialen. Neem voor een vrijblijvend advies contact op met Dutherma via 0578 – 69 25 41 / 06 – 5331 5242 (Henk Stijf) of mail naar info@dutherma.nl