Vloerisolatie

Vloerisolatie voor energiebesparing en wooncomfort

De meeste warmte gaat verloren via de buitenmuren en de vloer van uw woning. Met vloerisolatie bespaart u fors op uw gasverbruik en verhoogt u het wooncomfort. Minder tocht, gelijkmatige warmte, geen vocht meer vanuit de kruipruimte en … warme voeten. Vloerisolatie is interessant bij huizen die gebouwd zijn vóór 1983 en een kruipruimte hebben van minimaal 50  centimeter.

Met vloerisolatie bespaar je 10-15% op je gasrekening. Binnen 7 – 10 jaar is de investering terugverdiend.

Voordelen van vloerisolatie

  • Door vloerisolatie gaat uw energierekening direct omlaag. Het bespaart zo’n 5 tot 7 m3 gas per m2 vloer. Dit verhoogt de waarde van uw huis.
  • Uw huis voelt behaaglijker aan. De temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog. U heeft geen last meer van tocht of optrekkend vocht, en de temperatuur wordt beter verdeeld. In de zomer blijft uw huis langer koel door vloerisolatie.
  • Vloerisolatie is goed voor het milieu. Na vloerisolatie daalt het gasverbruik op jaarbasis met gemiddeld 325 m3. Dat scheelt 580 kg CO-2 uitstoot.*
  • Vloerisolatie draagt bij aan een gezonder woonklimaat. De verschillen in luchtvochtigheid worden minder groot. Daarnaast krijgt u minder huisstofmijt, muffe lucht en condens op ramen, en weert het ongedierte.

* bron: Milieu Centraal

Vloerisolatie aanbrengen

Dutherma kijkt vooraf of uw woning geschikt is voor vloerisolatie. Binnen een week ontvangt u een offerte voor de isolatie van uw vloer. Op één dag brengt Dutherma de isolatie vanuit de kruipruimte aan. Het isolatiemateriaal wordt aangebracht tegen de onderzijde van de vloer. Dit houdt het vocht vanuit de kruipruimte tegen. U merkt bijna niets van deze werkzaamheden.

Isolatiematerialen voor de vloer

Wij passen diverse soorten isolatiemateriaal toe, zoals pur, folie, schelpen of parels. Daarbij staan uw wensen en verwachtingen natuurlijk centraal. Het duurzame materiaal dat wij gebruiken heeft een uitstekende isolatiewaarde.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw vloeren te isoleren? Of wilt u graag een vrijblijvende offerte? Neem dan contact op met Dutherma via 0578 – 69 25 41 / 06 – 5331 5242 (Henk Stijf) of mail naar info@dutherma.nl

U kunt bij ons ook terecht voor een totaaladvies voor uw woning. Dat gaat verder dan het isoleren van de schil van de woning. Wij informeren u graag over de opties voor isolerend glas, ventilatie, warmtepompen en zonnepanelen. Zodat u optimaal energie bespaart!