Isolatiemateriaal

Isoleren met Wol

Dutherma maakt veel gebruik van inblaaswol bij de isolatie van spouwmuren. Dit isolatiemateriaal is voor 80% gemaakt van gerecycled glas. De duurzame glaswol zorgt voor een hoge energiebesparing en verbetert uw wooncomfort door haar goede geluidsisolatie. Daarnaast is het materiaal brandwerend en geeft het een gezonder binnenklimaat door de goede vochthuishouding. Klik hier voor meer informatie over het isoleren met Supafil inblaaswol.

Isoleren met Pur

Het isolatiemateriaal Pur (polyurethaan)schuim wordt veel gebruikt voor de isolatie van spouwmuren.  Pur schuim ontstaat uit een chemische reactie door de samenvoeging van twee vloeistoffen (polyol en isocyanaat). Gasbellen blazen het schuim op. Pur heeft een hoge isolatiewaarde (HR++ Waarde) en scoort ook goed op vochtgedrag. Het voorkomt schimmelvorming en rot. Pur hecht zich zeer goed aan het metselwerk en tast leidingen en kabelmantels niet aan.

Isoleren met Parels

De isolatieparels van piepschuim bevatten stilstaande lucht. Daardoor hebben zij een hoge isolatiewaarde. De zwarte isolatieparels zijn speciaal ontwikkeld voor het isoleren van spouwmuren. Aan deze parels is een deel grafiet toegevoegd. Dit reflecteert de warmte nog beter en zorgt voor een hoge isolatiewaarde (HR++  waarde). Isolatieparels zijn volledig dampdoorlatend en laten de muren ‘ademen’. Ze zijn bestand tegen rot en aantasting door schimmels.

De beste keuze voor u?

Wilt u de spouwmuren van uw woning isoleren? Wij adviseren u graag over de verschillende materialen. Neem voor een vrijblijvend advies contact op met Dutherma via 0578 – 69 25 41 / 06 – 5331 5242 (Henk Stijf) of mail naar info@dutherma.nl