Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie, een kleine ingreep met een hoge opbrengst

Met spouwmuurisolatie wordt een isolerende laag aangebracht tussen de binnen- en buitenmuur. Het wordt veelal toegepast op huizen die gebouwd zijn vóór 1980. Spouwmuurisolatie houdt de warmte binnen en beschermt uw huis tegen tocht, kou en vocht. Het is een relatief kleine ingreep die leidt tot energiebesparing en meer wooncomfort. De minimale investering vanaf € 750,- is zonder subsidie binnen 3 jaar terugverdiend.

Voordelen spouwmuurisolatie

Maar liefst 25% van alle warmte verlaat uw huis door muren zonder isolatie. Door spouwmuurisolatie kunt u dit warmteverlies tot wel 35% verminderen. U bespaart fiks op uw energierekening en draagt bij aan een beter milieu. U verbruikt minder schaarse brandstoffen en heeft een lagere CO2-uitstoot. Daarnaast verbetert spouwmuurisolatie uw wooncomfort. Het huis voelt behaaglijk aan, omdat de temperatuur van de binnenmuur voelbaar omhoog gaat en tocht verdwijnt. U ervaart minder geluidsoverlast en in de zomer blijft het huis langer koel. Bovendien stijgt uw woning in waarde.

Spouwmuurisolatie aanbrengen

Dutherma kijkt vooraf of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie. Binnen een week ontvangt u een offerte voor de isolatie van uw spouwmuren. Op één dag brengt Dutherma de isolatie van buitenaf aan. In de voegen worden kleine gaatjes geboord. Via deze vulgaten wordt het isolatiemateriaal met een speciale machine in de spouw gespoten. Vervolgens werken we de gaatjes zorgvuldig weg, zodat het uiterlijk van uw gevel volledig in tact blijft.

Isolatiematerialen voor de spouw

Wij passen diverse soorten isolatiemateriaal toe. Afhankelijk van de situatie van uw spouw, voeg en staat van uw gevel adviseren we wol, pur of parels. Daarbij staan uw wensen en verwachtingen natuurlijk centraal. Het duurzame materiaal dat wij gebruiken heeft een uitstekende isolatiewaarde.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw spouwmuren te isoleren? Of wilt u graag een vrijblijvende offerte? Neem dan contact op met Dutherma via 0578 – 69 25 41 / 06 – 5331 5242 (Henk Stijf) of mail naar info@dutherma.nl

U kunt bij ons ook terecht voor een totaaladvies voor uw woning. Dat gaat verder dan het isoleren van de schil van de woning. Wij informeren u graag over de opties voor isolerend glas, ventilatie, warmtepompen en zonnepanelen. Zodat u optimaal energie bespaart!