Isolatieglas

HR++ glas voor een goede isolatie

Is uw woning van voor 1995? Dan is de kans aanwezig dat uw woning de eerste generatie dubbel glas, (Thermopane), of zelfs enkel glas heeft. Thermopane isoleert matig en enkel glas helemaal niet.  HR++ glas heeft daarentegen uitzonderlijk hoge isolatiewaarden. Met isolatieglas verhoogt u het comfort en bespaart u flink op stookkosten.

Werking van isolatieglas

Bij isolatieglas worden twee glasplaten gescheiden door een spouwruimte van 9, 12 of 15 mm. De spouwvulling zorgt ervoor dat warmte binnen blijft. Het isolatieglas van Dutherma bevat isolerend edelgas (Argon of Krypton). Daarnaast is ons glas voorzien van een warmte reflecterende metaalcoating. Deze weerkaatst maar liefst 90% van de warmtestraling terug naar binnen, terwijl het zonlicht wordt doorgelaten. In de zomer houdt het warmte van buiten tegen, zo blijft uw woning lekker koel.

U-waarde van isolatieglas

De isolatiewaarde van glas is vastgelegd in een U-waarde. Dit getal geeft aan hoe groot de warmtestroom is door de constructie: een lage U-waarde staat voor een goede isolatie. HR++ glas heeft een U-waarde van ongeveer 1,1 in tegenstelling tot de 5,8 van enkel glas. Als het buiten bijvoorbeeld 0 graden is, zorgt HR++ glas voor een binnentemperatuur van 17 graden en enkel glas slechts voor 5,5 graden.

Isolatieglas plaatsen door Dutherma

U kunt bij Dutherma terecht voor het vervangen van uw glas door HR++ isolatieglas. Wij komen bij u langs om te controleren of de sponning groot genoeg is en om de staat van uw kozijnen te controleren. Als deze ook aan vervanging toe zijn, kunnen wij dat direct meenemen in onze offerte. Onze vakmannen zorgen er vervolgens voor dat het glas nauwkeurig gemonteerd en afgewerkt wordt. Mocht u onvoldoende budget hebben om het glas van uw hele woning te vervangen, dan raden wij u aan bij de woonkamer of keuken te beginnen. Hier staat de verwarming immers veel aan en kunt u het meest besparen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van isolatieglas voor uw woning? Of wilt u graag een vrijblijvende offerte? Neem dan contact op met Dutherma via 0578 – 69 25 41 / 06 – 5331 5242 (Henk Stijf) of mail naar info@dutherma.nl

U kunt bij ons ook terecht voor een totaaladvies voor uw woning. Dat gaat verder dan het isoleren van de schil van de woning. Wij informeren u graag over de opties voor ventilatie, warmtepompen en zonnepanelen of isolatie van uw spouw, vloer of dak. Zodat u optimaal energie bespaart!