Rendement zonnepanelen

Rendement zonnepanelen voor uw huis

Het rendement van zonnepanelen is van een aantal factoren afhankelijk, zoals de dakrichting, de helling van het dak en het oppervlak. Maar ook de wijze van schakeling tussen de zonnepanelen en de plaats van de omvormer hebben invloed op de opbrengst. Daarnaast is het rendement afhankelijk van het type zonnepaneel waar u voor kiest. Met de beste zonnepanelen op de juiste plaats op de beste manier geïnstalleerd krijgt u uiteindelijk de hoogste opbrengst.

Opbrengst zonnepanelen in kWh elektriciteit

Het vermogen van een zonnepaneel wordt berekend in Wattpiek (Wp). De waarde in Wp is het vermogen van een zonnepaneel bij ideale weersomstandigheden. In Nederland werkt een zonnepaneel ongeveer 850 – 900 uur op vol vermogen. Daarom verlagen we het vermogen met een factor van 0,85. Dus één Wattpiek heeft in Nederland een opbrengst van 0,85 kilowattuur (kWh) per jaar. Als u een zonnepanelen systeem installeert van 2000 Wp (ongeveer 8 stuks, afhankelijk van type), dan levert u dat ongeveer 1700 kWh op per jaar. Dat is de helft van het verbruik van een gemiddeld huishouden.

Type zonnepanelen

U heeft de keuze uit 3 types zonnepanelen:

  • Monokristallijn: dit type behaalt het hoogste rendement. Ze zijn duurder dan de polykristallijne, maar leveren ook meer op.
  • Polykristallijn: een goede keuze voor wie voldoende ruimte heeft op het dak. Ze bieden een redelijk hoog rendement tegen een gunstige prijs.
  • Amorf: ze zijn goedkoop, maar het rendement ligt een stuk lager.

Meer weten?

Wilt u meer weten wat de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie is? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Neem contact op met Dutherma via 0578 – 69 25 41 / 06 – 5331 5242 (Henk Stijf) of mail naar info@dutherma.nl