Warmtepompen

Duurzame energie door aardwarmte

Onze aarde bevat een enorme voorraad energie in de vorm van aardwarmte. Een warmtepomp gebruikt deze aardwarmte voor de verwarming van uw huis of kantoor. Hiermee kunt u tot meer dan 50% besparen op uw energierekening. Een warmtepomp werkt het beste in combinatie met vloerverwarming. Dit zorgt voor een gelijkmatige temperatuur verdeling in de winter. En in de zomer kunt u uw huis met dit systeem koeler houden. Warmtepompen worden veel toegepast op nieuwbouwwoningen. Meestal wordt gekozen voor een goede isolatie in combinatie met vloerverwarming door een warmtepomp.

Luchtwarmtepomp

Een luchtwarmtepomp wordt steeds vaker toegepast bij nieuwbouwwoningen. De investeringskosten zijn namelijk vrij laag en u bespaart flink op de energierekening. Met een luchtwarmtepomp kunt u uw woning verwarmen en koelen, en voorzien van warm tapwater. Het buitenelement van de luchtwarmtepomp onttrekt warmte uit de lucht. Door deze warmte kan het water voor de cv of boiler (voor het tapwater) op temperatuur komen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een warmtepomp voor uw (toekomstige) woning? Of wilt u graag een vrijblijvende offerte? Neem dan contact op met Dutherma via 0578 – 69 25 41 / 06 – 5331 5242 (Henk Stijf) of mail naar info@dutherma.nl

U kunt bij ons ook terecht voor een totaaladvies voor uw woning. Wij informeren u graag over de opties voor zonnepanelen, pelletkachels of isolatie van uw spouw, vloer of dak. Zodat u optimaal energie bespaart!