Pelletkachels

Bezuinigen op stookkosten

In de winter gebruiken we heel wat gas om ons huis warm te krijgen. Met een pelletkachel kunt u tot minimaal 40% goedkoper stoken. Het geeft veel comfort door de gelijkmatige en gecontroleerde warmte die de kachel uitstraalt. Daarnaast is een pelletkachel net zo gezellig als een houtkachel, maar eenvoudiger in het gebruik: u hoeft alleen maar op een knop te drukken. Voor een goed geïsoleerde woning is een pelletkachel is ideaal.

Werking van de pelletkachel

In deze automatische houtkachel worden houtpellets (houtbrokjes) gestookt. Deze houtbrokjes hebben een zeer goede verbranding, dit zorgt voor een hoog rendement. De warmte van de pelletkachel bestaat voor een deel uit straling. Daarnaast blaast de kachel met een ventilator warme lucht de ruimte in. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmte. De pelletkachel regelt zelf de toevoer van houtpellets zodat de ideale warmte wordt bereikt en vastgehouden.

Voordelen van de pelletkachel

  • Een lagere energierekening: u kunt tot minimaal 40% goedkoper stoken t.o.v. gas, stookolie of elektriciteit.
  • Een schone en ideale verbranding door de moderne techniek met een computer-moederbord.
  • Wooncomfort wordt verhoogd door de ideale gelijkmatige warmte.
  • Gezelligheid van de houtkachel, maar eenvoudiger in het gebruik.
  • Een zuivere lucht in de kamer en geen rook: de verbrandingskamer is afgeschermd.
  • Pellets zijn en worden niet schaars door de lage productiekosten en voldoende grondstoffen.

Een pelletkachel door Dutherma

Dutherma kan u adviseren in de keuze voor een pelletkachel. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor het plaatsen van een pelletkachel in uw woning. Wilt u meer weten of wilt u graag een vrijblijvende offerte? Neem dan contact op met Dutherma via 0578 – 69 25 41 / 06 – 5331 5242 (Henk Stijf) of mail naar info@dutherma.nl

U kunt bij ons ook terecht voor een totaaladvies voor uw woning. Wij informeren u graag over de opties om uw spouwmuur, vloer of dak te isoleren. Daarnaast adviseren wij u over isolerend glas, zonnepanelen en warmtepompen. Zodat u optimaal energie bespaart!